портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

23 березня 2022 року через повномасштабне російське вторгнення та руйнування мирного життя в Маріуполі померла 79-річна Валентина Богомолова. 

Коли почалася повномасштабна війна, Валентина Миколаївна лікувалася від ковіду в лікарні № 9 у Приморському районі. Вона потрапила туди на початку лютого. Жінку от-от мали виписувати. Однак невістка попросила лікарів залишити свекруху ще на кілька днів – планувала допрацювати тиждень та на вихідних забрати Валентину додому. 

«Але після 24 лютого до Валентини Миколаївни неможливо було додзвонитися чи поїхати. Невістка відмовлялася виїжджати з міста, поки не знайде свекруху. Думала, що хворих могли кудись вивезли. Коли наприкінці березня вона таки дійшла до лікарні, про смерть Валентини Миколаївни надати інформацію відмовилися через те, що невістка не є кровною родичкою», – розповіла знайома родини Ганна Петруняк. 

Згодом невістці вдалося дізнатися, що Валентина Миколаївна померла 23 березня 2022 року. Але що спричинило смерть та де вона похована – так і не розповіли.

Валентина Миколаївна народилася в селі Христофорівка Миколаївської області. До пенсії жінка працювала на заводі «Електропобутові прибори». Виготовляла пральні машини. 

«Дуже хороша жінка! Весела, добра, завжди привітна! Гарна господиня, готувала такі смачні торти!», – пригадала загиблу Ганна Петруняк. 

Валентину Богомолову не дочекались із лікарні невістка та онучка.

З 24 лютого росіяни вбили 1738 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4233. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!