портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший лейтенант Олександр Кузьменко загинув 15 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Зелена Долина на Донеччині. 

42-річний офіцер отримав смертельні поранення під час мінометного обстрілу російськими військами.

Олександр народився і жив у Лимані, навчався у місцевій школі. Закінчив Національний технічний університет «Харківський Політехнічний Інститут» за спеціальністю «Транспортні засоби високої прохідності» та військову кафедру. Згодом здобув спеціальність «Менеджмент організацій» у Міжгалузевому інституті післядипломної освіти при НТУ «Харківський Політехнічний Інститут». 

Був підприємцем, мав свою справу - цех з виробництва металевих виробів, та магазин «Ковальський Двір». У вільний час любив рибалити.

У 2014-2018 роках служив у Збройних силах України, брав участь в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил. З початком повномасштабного вторгнення Олександр евакуював родину на Івано-Франківщину та пішов до військкомату в рідному Лимані.  Приєднався до лав 111-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, був командиром розвідувальної роти.

«Мій чоловік сміливий, чесний, відповідальний, патріот своєї країни, завжди прийде на допомогу, люблячий батько, дуже розумна та світла людина», – зазначила його дружина, Вікторія.

Поховали захисника на Івано-Франківщині, де нині оселилися його рідні. У Олександра залишилися батьки, брат, дружина та двоє дітей: 10-річна донька і син, якому ще не виповнилося і двох років.

З 24 лютого росіяни вбили 1204 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2588. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!