портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

43-річний старший сержант Юрій Ніколаєць, позивний Док, загинув 7 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання під селом Новоєгорівка на Луганщині.

Юрій родом з Краматорська. Навчався у місцевій школі №9. Закінчив Донбаську державну машинобудівну академію. Був приватним підприємцем.

З першого дня повномасштабної війни Юрій пішов воювати зі словами: «Хто піде, якщо не я. Мені є що захищати, що втрачати. Це наша земля, земля наших предків. У нас є бізнес, будинок, у нас росте дитина і вона має жити під мирним небом».

Чоловік потрапив у місцеву військові частину Збройних сил України. Пройшов навчання та став бойовим медиком. Згодом перевівся до Десантно-штурмових військ, брав участь у звільненні населених пунктів Святогірськ, Лиман та Щурове та у боях поблизу Ізюму.

«Успішний бізнесмен з Краматорська. Не сховався за кордон, а прийшов добровольцем в перші дні. Вибач, що не змогли провести в останню путь. Світла пам'ять побратимам, котрі загинули в боротьбі з російськими окупантами за волю України», – написав Віталій Киркач-Антоненко, який загинув через місяць після свого друга.

«Юра, ти для мене став справжнім прикладом, коли добровільно пішов захищати нас. Я був упевнений, що, повернувшись з війни, ти будеш розповідати нам історії про перемоги. Не можу повірити, що тебе немає з нами…» – написав Денис Чубатенко.

Поховали захисника на Алеї Героїв Іванівського кладовища в Краматорську.

У Юрія залишилися дружина, син і донька.

З 24 лютого росіяни вбили 1360 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3038. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!