портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

13 березня 2022 року під час оборони рідного Маріуполя від російських окупантів загинув «азовець» Юрій Кондрахін, позивний Стів. Воїну назавжди залишиться 22 роки.

Юрій народився і жив у місті Маріуполь. Навчався там у Вищому професійному металургійному училищі № 99 на помічника машиніста. Хлопцю подобався активний відпочинок, мандри по Україні – він любив ліс, гори і тварин. Крім того, захоплювався футболом, був представником маріупольського фанатського руху, вболівав за місцевий клуб «Металург».

У 2020 році уклав контракт на службу в лавах окремого загону спеціального призначення «Азов», що у складі НГУ. Обіймав посаду інструктора з водіння взводу оперативного призначення. З першого дня повномасштабної війни Стів захищав рідне місто та країну

«Був дуже позитивною та життєрадісною людиною, націоналіст та завзятий патріот. Завжди мав багато планів на життя. Дуже мріяв після війни зіграти весілля.  Міркував далеко не на свій вік. Боровся за справедливість, дуже сміливий, розумний, активний і цілеспрямований хлопець. Загинув як справжній воїн – зі зброєю в руках», – розповіла кохана бійця Софія.

Посмертно молодший сержант Кондрахін нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

В Юрія залишилися сестра, племінник і дівчина.

З 24 лютого росіяни вбили 1561 мирного жителя Донеччини, поранили ще 3589. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!