портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 вересня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

58-річний Микола Божедомов загинув 8 квітня від удару російської ракети по залізничному вокзалу Краматорська. Від обстрілу того дня загинуло 59 людей.

Микола – родом із Узбекистану. В юності переїхав на Донеччину – звідси родом його дід. 

Вищу освіту Микола здобув у Макіївці – вступив до інженерно-будівельного інституту. Згодом працював у проєктному інституті у Краматорську. Був головним інженером ювелірного заводу, а в останні роки – начальником охорони. 

Сестра загиблого, Ірина, розповідає, що 1 квітня Микола з дружиною переїхав до Дніпра. Але не міг просто сидіти на місці – став волонтером. Почав возити у Краматорськ ліки, а звідти – евакуйовувати людей. 

«Це було його рішення. Ніхто не просив і не примушував. Він любив людей. Шкодував  старих і дітей. Ось і того дня поїхав за людьми і не повернувся», – каже Ірина про трагедію 8 квітня.

За словами сестри, Микола дуже любив Краматорськ, був чуйним та радісним чоловіком.

«Навіть коли ховався від обстрілів, намагався жартувати. Я запам’ятаю брата найдобрішим і найвеселішим. Я його дуже люблю. Вічна пам'ять Миколі та всім загиблим…», – сказала Ірина.

З 24 лютого росіяни вбили 844 мирних жителя Донеччини, поранили ще 2105. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!