портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

6 вересня 2023 року в Костянтинівці загинув Микола Ширай. Російська армія вдарила по центру міста, зокрема і по ринку, де перебувало багато людей. Поряд із Миколою загинула дружина Наталія. 

За словами друзів родини, Микола був у автомобілі, який потрапив під удари, почалася пожежа. Тіло чоловіка обгоріло, його змогли виявити завдяки чохлу для телефона, що був на ремені. Дружину Наталію у важкому стані ще встигли доправити до лікарні та прооперувати, однак врятувати її не вдалося.

«Я не вірю в це… Тато і мама, я вас дуже люблю», – написала донька загиблих Юлія.

Миколі було 55 років. Разом із дружиною Наталею вирощував та продавав квіти на ринку. Перед тим працював на заводі. Його пригадують хорошим сім’янином.

«Тітка Наташа і дядько Коля були дуже класними, вони мені як рідні. 17 років я прожила поряд із ними. Наташа вирощувала найкрасивіші квіти, на всі «перші дзвоники» тільки до них за квітами і йшли... Гарні батьки, які змогли дати дітям найголовніше, – сімейні цінності. На всі свята збиралися за одним столом і дуже весело проводили час. Чудові люди… Коля завжди допомагав усім. Таких сусідів, як вони з Наталею, не знайти», – розповіла подруга родини Ширай, Анастасія Кондюрова.

У Миколи Ширая залишилися двоє доньок та інші рідні.

З 24 лютого росіяни вбили 1708 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4131. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!