портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

36-річний розвідник Сергій Білоусов, позивний Козак, загинув 17 квітня поблизу села Заводи Харківської області. Він отримав важкі поранення від осколків російської міни.

Сергій народився в Донецьку. Здобув фах пекаря у технікумі. Працював менеджером з продажу будівельних послуг. Після окупації рідного міста переїхав до Києва. Займався продажем будматеріалів, утепленням будинків. 

З початком повномасштабного вторгнення рф Сергій пішов захищати Україну. Знав, що рідні будуть відмовляти, тому вийшов "купити бабусі борошна на млинці", а дійшов до військкомату. Повернувся додому зі словами, що мусив це зробити. Став розвідником-кулеметником.

17 квітня Сергій отримав важкі поранення. У госпіталі тричі запускали його серце, але врятувати так і не змогли.

«Сергій любив любити всіх і все: сім'ю, роботу, друзів, небо, захід сонця. Як він прийняв таке рішення, захищати Батьківщину? Ми самі переселенці, з 2014 року все залишили у Донецьку і просто втекли. З часом налаштували життя, але стадо ворогів перейшло кордони нашої Держави. Сергій прийняв вольове рішення захистити свою сім'ю, країну...», – розповіла дружина, Юлія.

Солдат Сергій Білоусов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали Козака на Лісовому кладовищі у Києві. У військовослужбовця залишилися дружина, син, батьки, брат, бабуся і тітка.

З 24 лютого росіяни вбили 994 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2396. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!