портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

23 березня 2022 року під час евакуації з Маріуполя загинула 33-річна Наталія Стукалова. Поряд загинули її мама та двоє братів. 

Разом із родиною Наталія жила в Кальміуському районі Маріуполя.

23 березня брат Григорій намагався врятувати сім’ю та евакуювати рідних з міста, яке перебувало під щільними ворожими обстрілами. На виїзді з Маріуполя автівку розстріляли. Усі, хто був у ній, загинули. 

«Перед тим, як це сталося, Гриша дзвонив знайомим, просив молитися за нього, сказав, що у Маріуполі дуже страшно. Перед цією поїздкою він вивіз дві родини. Одну сім’ю – своєю машиною, але її забрали окупанти, й щоби вивезти своїх рідних, він позичив машину мого сина», – розповіла Тетяна Ємельянова, знайома родини.

Наталія Стукалова народилася та мешкала в Маріуполі. Через інвалідність вона не могла працювати. Знайомі розповідають, що Наталія мріяла вийти заміж і стати мамою.

«Наталя мала хронічне захворювання серця. Через проблеми зі здоров’ям навчалася вдома. Їй була потрібна операція, але в родині було важко з фінансами…», – розповіла колишня вчителька загиблої Інна Дубовик. 

«Наталя була дуже сором’язлива, спокійна. Любила слухати музику. Через хворобу вона сильно втомлювалася… », – додала знайома Світлана Зимбицька. 

У Наталії Стукалової залишився старший брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1738 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4255. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!