портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 15 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Військовослужбовець Марк Єльчанінов загинув 29 липня 2022 року у боях на Донеччині. Йому було 46 років.

Марк народився в  рф. У дитинстві з родиною переїхав до України, на Донеччину. Після кількох переїздів мешкав постійно у Бахмуті - з 1991 року. Був приватним підприємцем, мав свій магазин електроніки. На початку російсько-української війни закрив власну справу та у 2015 році мобілізувався до лав Збройних сил України. 

Марк брав участь в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил. Став на захист вже рідного для себе краю. 

«Люди, не бажаєте війни, не сподівайтеся, що хтось прийде і за вас щось зробить, зробить вам добре – робіть самі. Можна казати, що погана влада, корупція, погані дороги, поганий двір – але робіть щось самі!» – казав Марк в інтерв’ю 2015 року.

Повномасштабну війну він зустрів на передовій Донецької області та продовжував обороняти її від російських окупантів. Воював у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

«Дуже хороша, світла людина, професіонал. Жодного разу він нікому не відмовив у допомозі. Ніколи й ні з ким на службі не мав конфліктів. Усі його поважали та цінували. Царство Небесне, Марку!»  – написала знайома загиблого Олена.

Поховали Марка Єльчанінова на Краснопільському цвинтарі у Дніпрі.

З 24 лютого росіяни вбили 1307 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2849. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!