портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 15 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

23 березня 2022 під час евакуації рідних з Маріуполя загинув 35-річний Григорій Стукалов. Поряд загинули його мама Любов, сестра Наталія та молодший брат Сергій.

Щоб вивезти родину із того пекла, яке відбувалося в Маріуполі під час наступу російської армії, Григорій попросив у друга автівку. Сів за кермо і попрямував у напрямку Запоріжжя. Туди напередодні вивозив людей та віз гуманітарну допомогу: ліки, воду. Однак 23 березня на виїзді з Маріуполя автівка, в якій він рятував родину, потрапила під обстріл.

«Гриша – друг мого сина, який на нього довго чекав у Запоріжжі. Племінник надіслав фото його розстріляної машини. Вона була вся в крові. Перед трагедією Гриша дзвонив знайомим і просив молитися за нього. Перед цією поїздкою він вивіз дві родини. Одну віз своєю машиною, але потім її відібрали окупанти, тому він і поїхав на автівці мого сина», – розповіла Тетяна Ємельянова, мати друга загиблого.

Григорій народився та мешкав у Маріуполі. Працював водієм на приватному підприємстві. Мама Григорія хворіла, він допомагав їй та сестрі. Дбав про рідних.

У Григорія залишилися дочка, старший брат та колишня дружина.

З 24 лютого росіяни вбили 1740 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4256. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!