портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 16 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

2 березня 2022 року російські військові здійснили авіаналіт на будинки, що на вулиці Грецькій у Маріуполі. В одному з них перебувала сім’я Горбенків – мама Вікторія та її доньки – Яна і Дар’я. Усі вони загинули. 

«Від будинку нічого не залишилося. Пізніше сусіди збирали шматки тіл на своїх городах і дахах», – розповіла знайома загиблих Зоя Рудова. 

Загиблій Дар’ї Горбенко було 22 роки. Освіту дівчина здобула у Маріупольському державному університеті на факультеті дошкільної освіти. Працювала вихователькою в дитячому садку №11 «Журавлик». 

«Її матір була нашою вихователькою в садку, і Дар’я теж працювала вихователькою. Який жах, вона була такою життєрадісною. Ми її за два тижні до початку війни бачили на пірсі, поспілкувалися. Дар’я мала плани на майбутнє…», – розповіла знайома загиблої Юлія Пасецька. 

Дар’я Горбенко мала активну громадянську позицію. Зокрема, у лютому 2022 року планувала брати участь у громадському обговоренні Державного інвестиційного проєкту зі створення Музею науки в Маріуполі.

«Ми так надіялися, що вона жива. Дуже боляче. Назавжди буде в наших серцях і думках», – сказала знайома Дар’ї, Наталія Бушма.

З 24 лютого росіяни вбили 1307 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2856. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!