портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 16 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

55-річний Сергій Комір, позивний Сєдой, загинув 7 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Новоєгорівка на Луганщині. 

Він народився у селищі Ярова на Лиманщині. Закінчив місцеву школу. Одразу після цього влаштувався на роботу на Ізюмський оптичний завод. Згодом пішов служити в армію. Потім працював слюсарем у Лиманському локомотивному депо. 

Останні роки був працівником з комплексного обслуговування Святогірського закладу загальної середньої освіти. Дуже любив дітей, тому із великим захопленням працював там. 

Вдома займався бджолярством, любив природу. Коли щось робив по господарству, то співав. Любив проводити вільний час зі своєю родиною.

Під час повномасштабного російського вторгнення Сергій став до лав 109-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. 

«Завжди був відповідальною, чесною та справедливою людиною. Дуже веселий, добрий. Усім, хто звертався до нього, ніколи не відмовляв у допомозі. Завжди веселий, усміхнений, з почуттям гумору. Любив Україну і пишався, що він є Українцем. «Якщо ти не любиш батьків і свою Батьківщину, то ти не українець» – завжди тримався цих слів по життю», – розповіла донька загиблого Яна.

Поховали Сергія у рідному селищі. 

У нього залишилися дружина, син, донька та онучки.

З 24 лютого росіяни вбили 1514 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3531. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!