портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 16 вересня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

58-річний Володимир Буря загинув 7 вересня у Слов’янську.

Володимир був лікарем, завідував відділенням реанімації дитячої лікарні. 

Після початку широкомасштабної агресії росії проти України він виїхав зі Слов’янська, а напередодні трагедії заїхав додому по особисті речі. Російська ракета влучила у будинок на вулиці Торській, де мешкав лікар.  

«Благородній та відповідальній справі лікаря-реаніматолога Володимир Васильович присвятив все своє життя, врятувавши тисячі маленьких пацієнтів», – написали у Слов’янській військовій центральній адміністрації.

Лікар народився у селі Онок Закарпатської області. Закінчив медичне училище в Хусті, згодом навчався на педіатричному факультеті Запорізького медінституту. Проходив інтернатуру в Слов'янську. Завідувачем реанімації пропрацював понад 20 років.

За мужність та бездоганне ставлення до лікарської справи під час проведення антитерористичної операції у 2014 році Володимира Бурю було нагороджено Подякою Міністерства охорони здоров’я та особистим подарунком від Міністра внутрішніх справ.

«Багато років ми працювали разом, дослухаючись один до одного. Були єдиною командою… Не уявляю дитячу лікарню без цього прекрасного лікаря, друга. Дуже боляче… Слів не вистачає, щоб описати біль, який принесла ця жахлива звістка всім: рідним, друзям, колегам Володимира», – розповіла колега загиблого, Людмила Адаричева.

З 24 лютого росіяни вбили 851 мирного жителя Донеччини, поранили ще 2124. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!