портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 16 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

24-річний десантник Андрій Альтиченко із позивним Альт загинув 10 червня під час артилерійського обстрілу біля села Богородичне на Донеччині.

Андрій народився у місті Дружківка. З підліткового віку займався спортом, захоплювався музикою та любив танцювати брейк-данс. З 18 років хлопець вступив до лав Збройних Сил України. Брав участь у бойових діях, прагнув звільнити рідну Донеччину від окупантів. 

На початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Андрій разом з родиною переїхав на Прикарпаття. Оселився у селі Яворів на Івано-Франківщині. Згодом був призваний до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. 

Посмертно солдат Андрій Альтиченко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Мій брат був добрим і мужнім чоловіком, завжди йшов на допомогу іншим людям, він з перших днів війни був на захисті країни, я дуже пишаюся та сумую за ним!», – розповіла сестра Яна.

Поховали захисника на цвинтарі у селі Яворів Івано-Франківської області.

«Андрій обіцяв повернутися до своїх рідних, і навряд чи хто міг подумати, що невблаганна смерть забере його, що ворожий снаряд так швидко обірве молоде життя… Він став рідним для кожного з нас, бо поріднили нас Україна та жорстока війна», – зазначив Долинський міський голова Іван Дирів на прощанні із захисником.

У Андрія залишилися дружина, маленький синочок, мама, бабуся, дві сестри та брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1009 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2405. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!