портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

23 березня 2022 року під час чергового російського бомбардування Маріуполя загинула Ася Беглярова. Разом із жінкою загинув її  колишній чоловік Денис Блохнін. Асі було 42 роки, вона  була відомою у місті організаторкою дитячих свят, очільницею івент-агенції «31 червня».

«Ася ніколи не хотіла покидати рідне місто. Хотіла дарувати свято, щастя та усмішки. Вона була людиною, до якої завжди зверталися за допомогою і вона нікому ніколи не відмовляла», – розповіли колеги загиблої. 

В особистому блозі Ася описувала себе як ведучу коучингової гри, бізнес-тренерку, авторку кількох проєктів, сценаристку та режисерку.

Вона разом із колишнім чоловіком Денисом майже все життя провела у Маріуполі. Хоч пара і була розлучена, та після початку повномасштабного вторгнення рф трималися разом. 23 березня 2022 року вони готували їжу на подвір’ї біля будинку. Ася вирішила піднятися до квартири за чимось, Денис пішов з нею. 

«Молоді, амбітні, творчі! Це жах та шок! Ніколи не забуду Асю та її мудрі настанови. І не пробачу російським військовим, які залишили їхніх дітей без батьків! Завдяки Асі Дніпро познайомився із Чемпіонатом дворових ігор, Фестивалем крижинок та ще безліччю ігротек для малечі. Вона дуже любила дітей і цей світ. Ася, Денис, вибачте, що не врятували!» – розповіли друзі загиблих. 

В Асі Беглярової та Дениса Блохніна залишилися двоє дітей: Павло та Кирило.

З 24 лютого росіяни вбили 1309 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2857. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!