портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший лейтенант Олександр Павленко помер у вінницькому шпиталі 6 вересня 2022 року. 22 серпня офіцер отримав важкі поранення під час виконання бойового завдання під Зайцевим. Захиснику було 50 років.

Олександр народився у місті Бахмут. Навчався у місцевій школі №11. Закінчив технікум залізничного транспорту та Українську інженерно-педагогічну академію. Згодом здобув другу вищу освіту в Одеській національній академії зв’язку, працював інженером лінійних споруд, потім електромонтером на місцевих підприємствах.

У 2020 році чоловік вирішив приєднатися до лав Збройних сил України. Служив у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Брав участь в операції Об’єднаних сил та продовжував боронити України під час повномасштабного вторгнення рф. 

«Пам’яті Павленко Олександра Володимировича… 6 вересня загинув один з славетних Синів України… Я мала честь знати цього воїна, який боронив нашу країну від загарбників! Ти, не вагаючись, виконував свій громадянський та військовий обов’язок… Низькій уклін тобі, Герою, спочивай з миром…» – написала Наталя Шовкопляс.

Поховали офіцера на Краснопільському кладовищі у місті Дніпро. У Олександра залишилася мама, дружина і донька.

З 24 лютого росіяни вбили 1372 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3062. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!