портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Мешканець Краматорська Євген Горяйнов на початку повномасштабної агресії рф разом зі сім’єю переїхав у Гусарівку на Харківщині. Після окупації селища російськими військами Горяйнов із родиною вирішили евакуюватися звідти. 11 березня Євген, дружина Ганна та син Нікола їхали з окупованого села автомобілем. Російські військові після перевірки пропустили їх, але потім відкрили вогонь. Подружжя та їхній маленький син загинули.

«Вони проїжджають кілька метрів – як виходять з-за кущів автоматники та гранатометники і починають по них стріляти… Машина перекинулася, і потім у неї ще раз вистрілили з гранатомета», – розповіла мама Ганни Горяйнової, Тетяна.

16 днів рідні шукали Горяйнових і лише 27 березня, після звільнення Гусарівки Збройними силами України, вдалося знайти їхні тіла. 29 березня їх поховали у Краматорську.

Євгену Горяйнову було 44 роки. Він працював водієм «Екскавації». Його пригадують як людину із доброю душею.

«Він завжди був готовий всім допомогти, завжди такий: «Чим допомогти? Тільки скажіть, час призначте, я під'їду, все зроблю». У нього друзів безліч!», – розповіла теща загиблого Тетяна.

З 24 лютого росіяни вбили 1264 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2752. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!