портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 18 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Родина Карини Єршової у 2014 році через російську окупацію виїхала з Донецька та оселилася у передмісті Києва. У 2022 році війна наздогнала їх вдруге. 

10 березня із 22-річною Кариною Єршовою з Бучі зник звʼязок. Згодом з'ясувалось, що дівчину вбили російські військові. Карину зґвалтували, вистрілили в потилицю та кинули у братську могилу у дворі церкви, де після звільнення Бучі ексгумували вже понад 400 тіл. Лише після звільнення ЗСУ Бучі від окупантів родина дівчини змогла з нею попрощатися. 

Вітчим дівчини Андрій Деренко заявив, що її тіло було все в порізах, більшість нігтів на пальцях були відсутні, начебто вона намагалася захистити себе, намагалася відбиватися. 

«Її застрелили в упор. У неї не було майже половини голови. Ми вважаємо за можливе, що її зґвалтували. Ми не бачили нижню частину її тіла, тільки верхню частину, але те, що ми бачили... можемо тільки уявити, що може бути на решті її тіла», – сказав вітчим загиблої дівчини.

Представники поліції повідомили родині про те, що Каріна була піддана тортурам і вбита. При цьому деякі жахливі подробиці не розголосили.

Однак відомо, що її руки були обпалені до кісток, при цьому на пальцях залишилися срібні каблучки, які вона завжди носила. Також на нозі дівчини було накладено джґут, мабуть, щоб зупинити кровотечу від вогнепального поранення.

«Каріна Єршова — дуже і дуже красива. Вона народилась на Донеччині. З батьками тікала від війни в Бучу. Каріні було 22. В березні мало б виповнитися 23. Її батьки — мама Альона і вітчим Андрій. Карину ховали в закритій труні. Дівчині прострелили ноги, пах. Вона стікала кров’ю. Але мала шанс вижити. Якби не російський військовий, який випустив в неї автоматну чергу, а потім зробив останній постріл в голову», - розповіла журналістка Наталія Щука. 

 За її словами, після розстрілу Карини, російський військовий вбив двох літніх людей, які намагалися врятувати дівчину. Це були Віктор та Наталія Мазохи.

Поховали дівчину у Білій Церкві. 

З 24 лютого росіяни вбили 1309 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2859. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!