портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 18 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

12 березня 2022 року в Маріуполі під час обстрілу будівлі Академії поліції загинув 31-річний лейтенант поліції Артем Галькевич.

Артем був викладачем циклу спеціальних дисциплін Маріупольського центру підготовки «Академія поліції» Донецького державного університету внутрішніх справ. У 2011-2012-му роках служив у Збройних Силах України стрільцем, снайпером, старшим стрільцем військової частини 3057. У 2014-му закінчив Луганський державний університет внутрішніх справ. У 2016-му став поліцейським батальйону патрульної поліції головного управління Нацполіції Донеччини. У 2017-му почав викладати в Маріупольському навчальному центрі підготовки поліцейських. 

«Артем був обдарованою, творчою людиною. Захоплювався поезією, мав хист до декламування. Брав участь в організації акцій за єдність України та волонтерській роботі із забезпечення українських військових. Він самовіддано захищав рідне місто та університет, був патріотом нашої держави, вірив у перемогу, свободу, незалежність та безстрашно боровся за них. Його знали як добру, чуйну, щиру людину», – розповіли колеги загиблого. 

В Артема Галькевича залишилися мати, дружина та син. 

З 24 лютого росіяни вбили 1709 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4137. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!