портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 18 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Ганна Горяйнова з родиною жила в Краматорську. Вона була комерційною письменницею, копірайтеркою. Останнім часом працювала контент-менеджеркою та редакторкою сайту дитячого інтернет-магазину.

На початку повномасштабної агресії рф Ганна разом із сім’єю переїхала до села Гусарівка на Харківщині. 11 березня родина Горяйнових – Ганна, Євген та їхній син Нікола – намагалася виїхати з тоді вже окупованого росіянами села автомобілем. Російські військові зупинили їх, перевірили документи та телефони й відпустили, але потім відкрили вогонь по машині. Ганна, її чоловік Євген та маленький Нікола загинули.

«Вони проїжджають кілька метрів – як виходять з кущів автоматники та гранатометники і починають по них стріляти… Машина перекинулася, і потім у неї ще раз вистрілили з гранатомета», – розповіла мама Ганни Горяйнової, Тетяна.

Тіла Ганни, її чоловіка та сина виявили 27 березня після того, як українські військові звільнили Гусарівку. 29 березня їх поховали у Краматорську.

«Анечка мала вроджене почуття справедливості, порядності. Вона терпіти не могла брехні, ніколи не хитрувала. Таку чудову дитину народили. Куди вони пішли, ось куди пішли?», – сказала мама Ганни.

З 24 лютого росіяни вбили 1265 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2753. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!