портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників Донеччини.

11 березня 2022 року під час оборони рідного Маріуполя від російських окупантів загинув Владислав Суханов. Воїну назавжди залишиться 29 років.

Владислав народився у місті Маріуполь. Навчався у Харківському інституті внутрішніх справ. Після народження сина вступив до Маріупольського державного університету. Мав спеціальність водія, полюбляв займатися автомобілями.

З початком російсько-української війни 2014 року Владислав добровільно став на захист рідної країни. Брав участь в АТО/ООС. У 2018-му вступив до лав НГУ. Служив у 12-й бригаді оперативного призначення на посаді водія-електрика. У 2021 році закінчив службу та повернувся додому.

Після 24 лютого 2022 року Владислав вивіз родину з Маріуполя, а сам повернувся, щоб стати на захист міста. У лавах рідної 12-ї бригади НГУ чоловік продовжував воювати проти окупантів.

«Пропозицію мені він зробив на першому побаченні, це було неочікувано. Він дуже хотів родину, затишку. Коли коханий вивозив нас з Маріуполя, я спитала: а що далі? Він показав на дитину і відповів: «Головне – врятувати його». Коли Владислав був у Маріуполі, ми почали планувати донечку... Чоловік був впевнений, що скоро буде перемога, та ми будемо разом. Коли не було зв’язку, я хвилювалася, чи все у нього гаразд. Як тільки знайшла інтернет, мені прийшли від нього смс: «Все добре, не переймайся. Як ви? Напиши. Я люблю вас». Встигла відповісти, що кохаю його. І мені зателефонували та сказали, що більше його немає... Життя обірвалося вмить. Він загинув, боронячи свою родину, свою рідну Батьківщину. Бути воїном – це було у нього у крові», – розповіла дружина героя Алла.

Посмертно солдат Суханов нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У Владислава залишилися дружина Алла та син Кирило.

З 24 лютого росіяни вбили 1566 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3705. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!