портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 грудня 2022 року, 08:58

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Трирічний Нікола Горяйнов разом із татом Євгеном та мамою Ганною жили в Краматорську. На початку повномасштабної агресії рф вся родина переїхала до села Гусарівка на Харківщині. Утім російські війська захопили це село і родині знову довелося евакуйовуватися.

11 березня родина Горяйнових намагалася виїхати з тоді вже окупованого росіянами села автомобілем. Російські військові зупинили їх, перевірили документи та телефони й відпустили, але потім відкрили вогонь по машині. Нікола та його батьки загинули.

«Вони проїжджають кілька метрів – як виходять з-за кущів автоматники та гранатометники і починають по них стріляти… Машина перекинулася, і потім у неї ще раз вистрілили з гранатомета», – розповіла мама Ганни Горяйнової, Тетяна.

Жінка з трепетом пригадує про маленького Ніколу. «Я його синочком називала. Дитина взагалі золото, розумна не по роках. Він мав якусь навіть мудрість, знаєте. Коли йому було два роки, він приходить: «Ой, бабусю, там щілина! Дай я відремонтую!», – згадує хлопчика його бабуся Тетяна.

16 днів рідні шукали Горяйнових і лише 27 березня, після звільнення Гусарівки Збройними силами України, вдалося знайти їхні тіла.

29 березня Ніколу Горяйнова та його батьків поховали у Краматорську.

З 24 лютого росіяни вбили 1268 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2757. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!