портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 20 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

40-річна Лілія Наришева загинула 12 березня 2022 року в Маріуполі. Разом із родиною вона ховалась від обстрілів у підвалі сусіднього будинку. Центральний район, де мешкала сім’я, з початку повномасштабного вторгнення знаходився під постійними обстрілами російської армії. Внаслідок влучання снаряду у багатоповерхівку обвалилися стіни.  Поряд із Лілією загинули її чоловік Юрій та доньки Діана і Крістіна.

Сім’я Наришевих жила на вулиці Митрополитській. Лілія та Юрій виховували доньок-близнючок. Одна із дівчаток, Діана, мала проблеми зі здоров’ям, не могла ходити. 


Лілія Наришева народилася та жила в Маріуполі. Працювала на металургійному комбінаті імені Ілліча. 

«З Лілею ми познайомилися, коли наші діти ходили до реабілітаційного центру. Я тоді ще подумала: яка вона сильна і тендітна! Лілія була відповідальною, доброю. Брала участь у житті своїх дітей і як могла намагалася їх соціалізувати. Її дочка Діана не ходила. Це важко, дівчинку доводилося носити на руках. Лілія була гарною мамою. І справжнім бійцем! Завжди і скрізь була з дівчатами. Дбайлива, працьовита, весела, відповідальна. Все це про неї», – розповіла знайома родини, Яна Рогожан.

З 24 лютого росіяни вбили 1477 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3414. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!