портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 20 вересня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

28-річна Валентина Ковальова загинула в блокадному Маріуполі в середині березня. Вона пішла по воду до джерела і не повернулася. А невдовзі невідомі зателефонували з її номера друзям та повідомили, що Валентина мертва…

Батькові загиблої вдалося знайти її тіло. Валентину поховали на батьківщині її мами, у селі Анадоль Волноваського району.

Валентина – родом з міста Соледар Бахмутського району. Навчалась у Маріупольському державному університеті. Згодом працювала в місцевій гімназії вчителькою,  викладала в школі українську мову для початкових класів. 

Колега загиблої, Ольга, розповідає, що Валентина Ковальова завжди була надзвичайно енергійною. 

«Валя багато усміхалася, була такою «дівчинкою-іскоркою». Любила прогулянки, фотосесії. Ми мали свою гімназійну молодіжну компанію – після роботи часто збиралися на каву. Коли перейшли працювати в інші школи, стали рідше спілкуватися, але все одно підтримували зв’язок. Валя була дуже товариською людиною», – розповіла Ольга.

З 24 лютого росіяни вбили 862 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2173. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!