портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 21 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

17-річна Діана Наришева загинула в Маріуполі 12 березня 2022 року під час обстрілу будинку, де переховувалася разом із родиною. Поряд загинули її сестра-близнючка Крістіна, мати Лілія та батько Юрій.

Родина Наришевих жила в багатоповерхівці на вулиці Митрополитській. З початку повномасштабної агресії російські війська майже одночасно почали блокувати Лівобережжя й Центральний район Маріуполя. Місцевість перебувала під постійним обстрілами.  Діана з сестрою та батьками переховувалися у підвалі сусіднього з їхнім будинку. 

«12 березня після влучення у будинок його стіни обвалились, підвал теж був зруйнований. Родина не змогла врятуватися», – розповіла Наталія Сміщук, класна керівниця Діани. 

Діана Наришева жила в Маріуполі. Навчалась у 10 класі місцевої школи № 25. Через проблеми зі здоров'ям навчалася з дому.

 «Діана була веселою, товариською. Завжди цікавилася, як справи в школі, що в нас нового. Дуже любила домашніх тварин. У них були хом'ячки, собачка, кіт», – розповіла Наталія Сміщук. 

У дівчинки залишилася бабуся.

З 24 лютого росіяни вбили 1478 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3415. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!