портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 22 серпня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

75-річний Богдан Слющинський загинув в блокадному Маріуполі 9 квітня. Уламок ворожого снаряду влучив в серце відомого письменника та професора.

«Саме Богдан Васильович був тією людиною, завдяки якій з нуля була створена та активно розвивалася спеціальність «Соціологія» в промисловому місті Маріуполь. Йому вдалося створити унікальну атмосферу на кафедрі, коли всі викладачі та студенти по-справжньому відчували себе єдиною сім’єю. До нього йшли і з радісними звістками, і за підтримкою в складні часи, ділилися своїми перемогами та жалілися на невдачі. До кожного Богдан Васильович міг знайти власний підхід та саме ті слова», - так згадують чоловіка його колеги.

Богдан Слющинський був єдиним в Донеччині доктором соціологічних наук. Завдяки йому в Маріуполі проводили презентації книг, зустрічі письменників зі студентами, школярами, військовослужбовцями, правоохоронцями. 

Єдиний проєкт, який письменник не зміг втілити в життя – презентація книги «Біля лінії зіткнення», куди увійшли твори письменників Донеччини. Цьому завадила війна…

У Богдана Слющинського залишилася дружина, діти та онуки.

З 24 лютого росіяни вбили 757 мирних жителів Донеччини, поранили ще 1943. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!