портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 22 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

26-річна скрипалька Катерина Кодинцева загинула 10 жовтня у Слов’янську під час обстрілу міста російськими військами.  

Ворожий снаряд влучив у будинок, де жила родина Кодинцевих. Разом з Катериною загинув її чоловік, Олексій, та свекруха, Олена. А 12-річного брата Катерини викинуло з домівки вибуховою хвилею, він дістав поранення, але вижив.

Катерина мала музичну освіту й була талановитою скрипалькою, доволі відомою у Слов’янську, адже вона часто грала на вулицях міста. 

«Коли бачила, як вона грала, я не могла пройти повз. Вона мене просто заворожувала. Я завжди довго стояла і слухала. Я бачила, що їй це подобається. Але на контакт Катя ніколи не йшла. Вона грала, але думками була десь далеко. Як важко прийняти, що цієї дівчинки більше немає», – написала про Катю мешканка міста.

12 серпня 2022 року журналіст Нік Тимченко зняв на відео, як Катерина грає пісню «Весна» гурту ВВ. «Слов'янськ. У найскладніші часи музика дає силу жити далі. Вражаюча гра на скрипці дівчини Каті у прифронтовому місті», – написав журналіст.

У 19 років Катерина переїхала до Слов’янська й самостійно опікувалась своїм молодшим братом. Її батьки загинули. Після смерті Катерини у її 12-річного брата не залишилось рідних людей.

З 24 лютого росіяни вбили 1073 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2451. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!