портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 22 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

12 березня 2022 року 36-річна жителька Маріуполя Надія Тутунжи планувала евакуюватися із міста. Але через розряджений акумулятор в автомобілі вона не змогла поїхати. Наступного дня Надія загинула внаслідок обстрілу росіянами міста - снаряд влучив у двір поруч з її будинком.  

«13 березня була гарна погода, люди біля будинку готували їжу. Донька Наді, Поліна, побачила там дівчинку з їхнього під’їзду, яка гуляла з татом, і вмовила маму теж вийти на двір, щоб подихати свіжим повітрям. Тільки вони вийшли з під’їзду – розпочався обстріл. Надя загинула миттєво. Поліну дуже сильно поранило. Через деякий час її відвезли до лікарні, але за три дні Поліна померла. Тато з тією дівчинкою також загинули, як і ще декілька інших людей…», – розповіла Анастасія, подруга загиблої.

Надія Тутунжи була рієлторкою, але хотіла працювати у сфері програмування і навчалася в академії ІТ.

«Надя була дуже теплою людиною, з великим серцем. Завжди всім допомагала. Намагалася зробити світ кращим хоча б через допомогу хворим діткам і тим, хто опинився в скруті. Завжди була готова кудись їхати, щось везти… Це непоправна втрата для всіх нас і величезне горе», – розповіла Анастасія.

У Надії Тутунжи залишилися чоловік Богдан і син Герман.

З 24 лютого росіяни вбили 1220 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2620. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!