портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 23 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

27-річний старший солдат Владислав Кондращенко загинув 15 травня 2022 року, захищаючи Харківщину від російських окупантів. Він отримав смертельні поранення під час артилерійського обстрілу в районі села Ізбицьке на Харківщині. 

Владислав народився у Бахмуті. Здобув середню освіту. З 2014 року захищав Батьківщину у лавах Збройних сил України. Спочатку служив у 92-й механізованій бригаді. З 2019-го воював у складі 54-ї окремої механізованої бригади. Брав участь в антитерористичній операції/операції Об’єднаних сил. Мав позивний Владос.

У 2020 році звільнився зі служби і повернувся до цивільного життя. Жив у Харкові. 

На початку повномасштабного російського вторгнення Владислав знову взяв до рук зброю. Приєднався до харківської 127-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Був кулеметником-навідником. З перших днів разом із побратимами боронив Харківщину. 

Посмертно старший солдат Кондращенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали Владислава на Алеї Слави у Харкові. У Героя залишилися мама, дружина і донечка, яка народилася навесні 2022 року.

З 24 лютого росіяни вбили 1316 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2876. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!