портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 23 серпня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

68-річна жителька Маріуполя Олена Глущенко підірвалась на міні, коли разом із чоловіком йшла по узбережжю за гуманітарною допомогою. 

«Тато йшов позаду мами. О 10.00 пролунав вибух. Мама наступила на міну. Батька відкинуло вибуховою хвилею... Коли отямився, підбіг до мами. Її ніг не було… Мама попросила тата посадити її. Він послухав. Потім вона сказала, що дуже спекотно. Тато зняв верхній одяг. Попросила пити. Тато дав їй води. Вона зробила один ковток, другий не змогла. О 10:08 мама померла на очах у тата від втрати крові. Батько ці останні 8 хвилин цілував її та розмовляв з нею», – розповіла донька загиблої Оксана Глущенко. 

За її словами, 72-річний батько пішов додому за тачкою. А повернувшись, завантажив тіло матері і довго віз її так по піску. Ховав дружину під обстрілами на кладовищі, де могили повивертало від вибухів… 

«Біля могили маминого тата почав копати яму. У нього почали стріляти. Він кричав у відповідь, щоби цілилися краще. Вирив яму. Закопав…», – розповіла Оксана Глущенко.

68-річна Олена Василівна пів життя пропрацювала вчителькою. Разом із чоловіком виховала трьох дітей.

З 24 лютого росіяни вбили 758 мирних жителів Донеччини, поранили ще 1950. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!