портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 23 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

8-річна Поліна Тутунжи загинула в Маріуполі 13 березня внаслідок обстрілу росіянами міста - снаряд влучив у двір поруч з її будинком.  

Того дня люди біля будинку готували їжу. Поліна, побачила там дівчинку з їхнього під’їзду, яка гуляла з татом, і вмовила маму теж вийти на двір, щоб подихати свіжим повітрям. Тільки вони вийшли з під’їзду – розпочався обстріл. 

Мама дівчинки Надія загинула миттєво. Поліну сильно поранило, її госпіталізували. 16 березня дівчина померла.  Тато з тією дівчинкою також загинули, як і ще декілька інших людей…», – розповіла Анастасія, подруга мами дівчинки.

Поліна була другокласницею, займалася танцями, брала участь у різноманітних виступах і конкурсах. 

«Мій син дружив з Поліною змалку. Вона була дуже активною дівчинкою, справжньою лідеркою, – розповіла Анастасія. – Надя неймовірно пишалася донькою. Я завжди казала, що Поліну чекає велике майбутнє. З  її ставленням до життя, хоробрістю, самобутністю і експресивністю вона мала бути справжньою зіркою. Не судилося… Це непоправна втрата для всіх нас і величезне горе».

 У Поліни Тутунжи залишилися батько Богдан і брат Герман.

З 24 лютого росіяни вбили 1221 мирного жителя Донеччини, поранили ще 2628. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!