портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Капітан Василь Назаренко, позивний Назар, загинув 25 липня 2022 року під час боїв за рідну Донеччину. Біля селища Велика Новосілка життя 55-річного офіцера обірвав ворожий мінометний обстріл.

Василь народився у місті Волноваха. Здобув фах інженера-механіка у Харківській академії залізничного транспорту. Працював у вагонному депо рідного міста на посадах від слюсаря до інженера-механіка.

У 2014 році боронив Донеччину у складі 11-го батальйону «Київська Русь» Збройних сил України. Брав участь у боях біля Слов’янська, Нікішиного, Опитного. Згодом захищав Луганщину. Після повернення до Волновахи служив на різних посадах у місцевому військкоматі.

З перших днів повномасштабного вторгнення Василь став на захист рідних земель від окупантів. Приєднався до лав 105-го окремого Волноваського батальйону територіальної оборони ЗСУ. Був командиром роти.

«Вільний час проводив із родиною. Дуже любив тварин і рибалку. Цікавився психологією. Ніколи ні на що не скаржився. Був вірний своїй країні до останнього», – розповів син загиблого.

Поховали офіцера на Краснопільському кладовищі у Дніпрі.  У захисника залишилися дружина Оксана та син Данило.

З 24 лютого росіяни вбили 1319 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2879.. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!