портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

25 лютого 2022 року в Маріуполі загинув 66-річний Петро Іванов. 

Петро був жителем Маріуполя, працював машиністом тепловоза на металургійному комбінаті ім. Ілліча. Любив свою професію, був обізнаний в усіх тонкощах цієї справи. 

Крім того, захоплювався теслярством: самостійно виготовив із соснового дерева меблі для кухні. Останні роки був на пенсії, любив проводити час на дачі, ходити на риболовлю, гуляти з дружиною та улюбленим онуком. 

Коли почалася повномасштабна війна, Петро був у Маріуполі. 25 лютого, коли на подвір’ї школи № 48 вибухнула бомба, дістав поранення - осколок поцілив Петру в серце. Він помер у своїй квартирі. Наступного дня його тіло відправили у морг. Далі у місті почалося справжнє пекло. Що сталося з тілом убитого – невідомо. 

«Мій батько – душевна людина із глибоким розумінням світу. Не було жодного завдання, з яким він би не впорався. Завжди доводив розпочате до кінця», – розповіла дочка загиблого Олена Ханрахан.

У Петра Іванова залишилися дружина, дочка та онук.

З 24 лютого росіяни вбили 1571 мирного жителя Донеччини, поранили ще 3720. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!