портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 серпня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

42-річний Володимир Помєщіков загинув у Маріуполі 27 березня.

Того дня чоловік вийшов надвір зі свого помешкання, щоби набрати дров і прикрити чимось вікна, в яких через обстріли повибивало шибки.

«Коли він пішов на вулицю, почався обстріл. Ми подумали, що Володя встиг сховатися у підвал, й самі не виходили. Чекали його аж до ранку. А потім я вийшла на вулицю і побачила, що син лежить. Його поранило у голову», – сказала Ніна Помєщікова, мама загиблого.

П’ять днів через постійні обстріли жінка не могла поховати сина – Володимир лежав просто під вікнами дому. Згодом його поховали у дворі багатоповерхівки.

До повномасштабної війни Володимир працював у Маріупольському морському торговому порту». Був одруженим, виховував двох синів: 8-річного Георгія і 14-річного Михайла.

15 квітня діти, дружина та мама загиблого змогли виїхати з Маріуполя до Львова. Від будинку на проспекті Перемоги, де вони мешкали, вже майже нічого не залишилося.

З 24 лютого росіяни вбили 759 мирних жителів Донеччини, поранили ще 1952. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!