портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

49-річний Михайло Махник загинув 8 жовтня під час російських обстрілів Сіверська - від отриманих осколкових поранень, несумісних з життям. 

Михайло був родом з Чубарівки Званівської громади, з родини українців,  депортованих із західних регіонів. У Сіверську він служив дияконом у релігійній спільноті Євангельських християн-баптистів. 

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, Михайло Махник евакуювався до Трускавця, втім час від часу приїздив у Сіверськ, привозив їжу та іншу допомогу місцевим. 

На початку жовтня він вкотре приїхав – хотів перекрити плівкою зруйнований ворожими обстрілами дах дому молитви.

Пастор із Сіверська, Олександр Кобзар, розповів: «Міша поїхав у Сіверськ відремонтувати дім молитви, який зазнав пошкоджень під час обстрілів, бо хотів зробити на зиму прихисток для жителів міста, заселити, обігріти, нагодувати».

Окрім релігійної діяльності, Михайло займався підприємництвом: багато років виготовляв пам’ятники для ритуальних послуг. Був одруженим, мав чотирьох дітей, онуків.

«Дорогий мій, ти любив дім молитви, намагався його вберегти. Але наш небесний Батько приготував для нас дім нерукотворний, вічний. Там ми і зустрінемось», – написала дружина загиблого, Лілія.

З 24 лютого росіяни вбили 1085 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2465. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!