портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів  Донеччини.

Тетяна Перебийніс загинула 6 березня під час спроби евакуюватися з Ірпеня. Разом з нею загинули її двоє дітей – 18-річний Микита та 9-річна Аліса та дві собаки, улюбленці родини, йорки Кеша та Беня.

У 2014 році родина Перебийносів переїхала в Ірпінь з Донецька, коли російські війська окупували місто. 

Батько родини, Сергій, наприкінці лютого поїхав провідати свою маму, яка важко переносила СOVID-19. Чоловік дізнався про загибель родини з соцмереж, де побачив накриті тіла і зелену переноску.

З дружиною постійно був на зв’язку, разом розробили план евакуації. Сім’я пішки прийшла до селища Романівка, де вже чекали автобуси. Залишалось кілька десятків метрів. Вони майже дійшли, але на останніх метрах потрапили під мінометний обстріл. Цей момент зафільмував випадковий оператор, на відео чути болісне скавчання одного з собак, за яким Сергій і пізнав своїх рідних.

Діти загинули на місці. Микита накрив тілом сестру, прийнявши більшість уламків на себе. Їхня мати померла в лікарні. Поховані всі разом, а Сергій продовжує жити та допомагає іншим людям, що постраждали від війни. 

“За що мені все це? Пробачте мені, я не прикрив вас”, – написав він.

З 24 лютого росіяни вбили 1223 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2631. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!