портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 25 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

34-річна багатодітна мама Вікторія Поліванова разом із рідними загинула в Лимані.

24 травня вона разом зі своїми чотирма дітьми, тестем і свекрухою переховувалася від ракетних обстрілів у погребі на подвір'ї. У нього влучило дві  російські ракети. Вся родина загинула на місці. 

Вижив лише чоловік Вікторії Євген, який тоді поїхав заряджати телефон. Однак у вересні він підірвався на міні у місцевому лісі, куди поїхав по дрова. 

Вікторія Поліванова родом із селища Зарічне Донецької області. З дитинства тяжко працювала: допомагала людям копати картоплю, побілити хату, доглядала за старенькими. Здобула спеціальність «маляра-штукатура» і бралася за будь-яку роботу, аби забезпечити сім'ю. 

«Вона завжди говорила: «не хочу, щоби мої діти жили так, як я. Хочу, аби вони мали нормальне, щасливе дитинство», – розповіла кума Вікторії Анна.

У Зарічному жінка народила двох дітей – Катерину й Олександра. Коли діти були ще малими Вікторія познайомилася з Євгеном, пара жила у цивільному шлюбі й у них народилися ще двоє дітей – Оленка та Людмила.

«Вікторія весь свій час присвячувала дітям. Вони з Євгеном лише нещодавно купили будинок. Робили ремонт у дитячих кімнатах, купували техніку. Намагалися облаштувати для дітей комфортний побут, – розповіла Христина, двоюрідна сестра чоловіка загиблої. – Вікторія мені про себе мало розповідала, була трохи закритою людиною. Але вона була дуже хорошою дружиною і мамою».

У загиблої залишилися рідна сестра Ірина та мама Ольга.  

З 24 лютого росіяни вбили 1095 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2468. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!