портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший лейтенант Руслан Дімітровський, позивний Гольф, загинув 20 березня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Кам’янка на Харківщині. Офіцеру було 27 років.

Руслан народився на Донеччині. В 11 місяців хлопець залишився без батьків. Його виховувала бабуся, з якою жив у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Навчався у ліцеї «Славутинка» та Подільському центрі професійно-технічної освіти. Займався спортом. Був учасником Революції Гідності. Потім вирішив обрати шлях військового. Закінчив Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Під час повномасштабного вторгнення Руслан обіймав посаду командира інженерно-саперного взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. З перших днів великої війни воював на  найзапекліших ділянках. Був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». У квітні планував одружитися.

«Руслан був дуже кмітливий. Мріяв досягти найвищих чинів у службі. Він був патріотом. Став офіцером, якого поважають. Всі, хто його знає, скажуть, що він був смішний, веселий, дружній і любив життя… Мав одружитись… Він мріяв жити довго і щасливо у вільній і такій йому рідній Україні», – розповіла тітка загиблого Катерина.

«Ми до останнього надіялися, що наш випускник Руслан Дімітровський живий…Тепер він небесний Воїн. Наш дорогий Руслане, ти назавжди в нашій пам'яті. Ми не забудемо твій усміх, твої очі, твої життєві кроки, твій подвиг», – написали у ліцеї «Славутинка». 

Тривалий час офіцер вважався зниклим безвісти. У листопаді його поховали на Алеї Слави у місті Кам’янець-Подільський.

У Руслана залишилися рідні, близькі та друзі, які за ним дуже сумують. 

З 24 лютого росіяни вбили 1434 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3264. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!