портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

25 серпня 2022 року, виконуючи бойове завдання біля Бахмута загинув 44-річний старший сержант Олексій Лазорчик.

Олексій народився у селі Шевченкове. Закінчив 8 класів Покровської загальноосвітньої школи, а повну загальну середню освіту здобув у Донецьку. Ще під час навчання був енергійним, відповідальним та активним. Після школи пройшов строкову службу в армії. Згодом переїхав до Дніпра. Закінчив Дніпропетровський транспортний економічний коледж. Залишився там жити і працювати.

З перших днів повномасштабної війни Олексій став до лав Збройних сил України та вирушив на фронт. На жаль, життя воїна обірвалося на рідній Донеччині.

«Сміливий воїн, надійний побратим, турботливий син та брат, люблячий дядько, надійна опора для свого сина. Йому б жити та жити, але підлий ворог забрав його життя. Олексій Сергійович завжди буде прикладом героїзму і мужності, самовідданого служіння своїй Батьківщині», – зазначили у Покровській громаді.

«Льоша... для мене ти не просто Олексій, а більше... ще з самого раннього твого віку, коли ти біг до мене на руки і обіймав. Я не хочу вірити у твою смерть! Вічна пам’ять тобі, Льошенько!», – написала знайома загиблого Людмила Пахолка.

У Олексія залишилися дружина і син.

З 24 лютого росіяни вбили 1635 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3905. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!