портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

60-річна Ніна Мельничук потрапила під обстріл біля свого будинку в Маріуполі. Її евакуювали спочатку до місцевої лікарні, згодом вивезли до Донецька. Там 8 квітня 2022 року Ніна Мельничук померла. 

Ніна була родом зі села Комарівка на Київщині. Жила в Маріуполі. За фахом була кухаркою, втім працювала у місті водійкою трамваю.

«Нас у мами (тато рано помер) було шестеро дівчат. Ніночка була молодшою. Мама її звала «мізинчик». Навколо Ніни завжди було людно: подруги, знайомі, сусіди. Вона була дуже життєрадісною, веселою, справедливою. Любила тварин. У неї завжди жили собака та 3-4 коти», – розповіла Лідія, сестра загиблої.

Коли розпочалася повномасштабна війна, сестри просили Ніну виїхати з Маріуполя. Проте вона не погоджувалася. Вірила, що Маріуполь вистоїть. Та й покинути тварин не могла. 

«Вона залишалася у квартирі. Зв’язок із сестрою зник 2 березня. На останньому фото, яке я отримала від Ніни, був хліб, який вона спекла.  Ми довго шукали сестру. Згодом дізналися, що Ніна отримала поранення під час обстрілу. Ракета чи снаряд впав поряд з будинком, в якому вона мешкала. Хто її привіз до лікарні в Маріуполі – не знаємо. Далі сестру відвезли у Донецьк до лікарні імені Калініна, там ампутували ногу. Вона була при тямі, назвала свої дані. А 8 квітня померла. Як сказав лікар, відмовили нирки».

Поховали Ніну Мельничук на цвинтарі в Донецьку, біля батьків. У неї залишилися сестри та племінники.

З 24 лютого росіяни вбили 1753 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4276. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!