портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

21-річний лейтенант Денис Самофал, позивний Таліб, загинув 15 жовтня під час виконання бойового завдання в районі села Нова Кам'янка Херсонської області. Офіцер три години тримав бій для заходу основних сил, але ворожий обстріл обірвав його життя.

Денис мешкав у місті Українськ. З дитинства мріяв стати військовим та після школи обрав саме цей шлях. Навчався у Львівській національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Був завзятим патріотом.

Після випуску молодого офіцера відправили на службу у Збройні сили України. Брав участь в операції Об’єднаних сил.

Під час повномасштабної війни Таліб захищав Україну у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Командував взводом. У квітні Дениса було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

«На війні життя змінюється, але краще бути там, ніж у тилу. Мене злять люди, які, знаючи, скільки воїнів гине, спокійно сидять, бухають, матюкаються. У нас там помирають, а вони тут веселяться. Я ще розумію, якби вони робили щось для армії, а то хлопці, яким 20 років, мають гинути», – розповідав Денис в інтерв’ю у липні 2022 року.

«Він був фартовий та хлопець із сталі. Відповідальний і завжди піклувався про своїх підлеглих, мав не одне поранення і весь час поспішав до побратимів. Мріяв після війни оберігати свою двоюрідну сестру від хлопців», – розповіла тітка Маргарита, яка виховувала Дениса після смерті його матері.

Поховали офіцера у смт Шевченко на рідній Донеччині. У Дениса залишилися тітка, двоюрідні сестри та двоюрідний маленький братик.

З 24 лютого росіяни вбили 1281 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2796. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!