портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Боєць 54-ї бригади Андрій Солодов загинув 28 березня 2022 року у бою під Мар'їнкою.

Андрій народився в селищі Нью-Йорк. За цивільною професією – інженер-будівельник. Ерудований, безкомпромісний, схильний до глибокого аналізу подій, патріот України та свого рідного містечка. 

Мав успішну кар’єру – працював головним спеціалістом Донецького «Енерготехпромпроєкту», начальником ОКСа фенольного заводу, головним інженером Авдіївського заводу металевих конструкцій; заступником начальника проєктно-конструкторського відділу Авдіївського коксохімзаводу. 

У 2014 році Андрій став на захист рідного краю та свого Нью-Йорку. Пішов служити до 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Тоді йому було 54 роки. Своє рішення пояснював так: «У бою гинуть молоді хлопці, що у сини годяться».

Андрій завжди воював там, де було найгарячіше: Золоте-4 Луганської області, Авдіївська промзона. У Золотому отримав снайперське поранення та контузію. Контракт закінчився, коли захиснику виповнилось 57. За станом здоров’я він не став його продовжувати.  

За бойові заслуги його відзначили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медаллю «Кров за Україну», Знаком пошани 54 ОМБр.

За тиждень після повномасштабного російського вторгнення Андрій знову став до лав 54-ї бригади - мовчки зібрав речі і пішов у військову частину.

Андрія Солодова поховали на Краснопільскому цвинтарі у Дніпрі. 

З 24 лютого росіяни вбили 1436 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3297. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!