портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Анатолій Казанцев загинув 20 березня 2022 року у Маріуполі. Його відкинуло через вибухову хвилю від авіаудару. Були зламані шийні хребці - він помер у колег з лікарні на руках.

Останні 20 років Анатолій обіймав посаду завідувача відділення міської лікарні № 4. Коли почалися найперші обстріли, він залишався на своєму робочому місці. Пацієнтів він лікував до останнього. У найскладніші часи окупації він виїжджав у місто, шукаючи свердловини та пальне для генератора під постійними обстрілами. 

Анатолій родом з росії, але у 1986 році його було направлено до Маріуполя, де він влаштувався на роботу дитячим інфекціоністом. 

«За весь час роботи батько врятував тисячі дітей. У вихідні, свята, ночами — він нікому не відмовляв. Він практично не мав вихідних. Два роки тому вперше побував за кордоном, в Австрії. І після тієї поїздки тато сказав, що знаходитиме час для себе та подорожей. Його мрією був музей Прадо», - розповів син Анатолія.

Колеги поховали Анатолія Казанцева на подвір'ї медичного закладу

З 24 лютого росіяни вбили 1486 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3441. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!