портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

2 січня 2023 року під час чергування на блокпосту, внаслідок ворожого ракетного обстрілу, загинув лейтенант поліції Богдан Засухін. Захиснику назавжди залишиться 24 роки. 

Богдан народився і жив у місті Краматорськ. Навчався у місцевій школі №22. Потім здобув вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» у Донецькому юридичному інституті. З 2020 року працював дільничним офіцером у Краматорському районному управлінні поліції Головного управління Нацполіції України в Донецькій області.

З початком повномасштабного вторгнення Богдан продовжував виконувати службові обов’язки та здійснювати необхідні заходи для оборони рідного міста й Донеччини від окупантів.

«Богдан ще зі школи мріяв стати поліцейським. Він був життєрадісним, турботливим і добродушним хлопцем. Завжди піклувався про рідних. Був прикладом стійкості і мужності для всіх знайомих та друзів. Умів завжди знайти потрібні слова підтримки. Для мене він був надією і опорою в цьому житті. Він назавжди залишиться в моєму серці. Я дуже за ним сумую, без нього мій світ втратив всі фарби, життя розділилось на «до» та «після». На жаль, війна відібрала його», – розповіла мама офіцера Тетяна.

Поховали поліцейського на Алеї Героїв у рідному місті.

Вдома на Богдана чекали батьки, бабусі та кохана дівчина.

З 24 лютого росіяни вбили 1582 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3772. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!