портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

27 березня 2022 року на перехресті поблизу басейну «Нептун» у Маріуполі загинув Сергій Шувалов зі своєю дружиною Наталією. Йому було 45 років. 

Разом із дружиною та сином Сергій жив у приватному будинку в Кальміуському районі міста. 27 березня 2022 року подружжя на мотоциклі поїхало за гуманітарною допомогою. Того дня в цей район вже зайшли російські військові.

Коли Сергій та Наталія поверталися додому, вони зупинилися на перехресті, поблизу басейну «Нептун». Очевидці розповіли, що їх убив снайпер. Наталію та Сергія поховали біля світлофору. Їхній 17-річний син Дмитро мав дитячий церебральний параліч. Після смерті батьків він залишився сам. Його життя обірвалося через голод, холод та відсутність допомоги.

Сергій Шувалов народився та виріс в Маріуполі. Працював фельдшером на станції «швидкої» медичної допомоги. 

«Він був справжньою людиною та гарним другом. Завжди всім приходив на допомогу, багатьом із нас допомагав із ремонтом сантехніки. Робив усе на совість. Працювати з ним було саме задоволення», – пригадала колега Ганна.

«Був доброю і чуйною людиною. Мав золоті руки. Допомагав із ремонтом, розумівся на машинах. Допомагав усім, хто звертався. Мав дуже багато друзів», – розповіла сестра загиблого, Наталія.

У липні 2022 року подружжя перепоховали на Старокримському цвинтарі. Місце поховання сина Дмитра невідомо.

У Сергія Шувалова залишилися сестра та племінники.

З 24 лютого росіяни вбили 1753 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4276. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!