портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

16 квітня 2022 року у боях за Харківщину внаслідок мінометного обстрілу загинув Олександр Лінкін, боєць добровольчого батальйону «Карпатська Січ». Йому було 37 років.

Олександр народився у селі Первомайське Донецької області. Закінчив Донбаську національну академію будівництва та архітектури. У цивільному житті був інженером-будівельником, разом із братом Дмитром вів бізнес у Києві.

З початком повномасштабного вторгнення росії Олександр пішов захищати батьківщину у складі добровольчого батальйону «Карпатська Січ», який за місяць після його загибелі увійде до складу Збройних сил України.

Маломовний, відповідальний, дружній. Уміло будував окопи. І дуже любив тварин, адже дбав про кинутих на війні собак.

«Олександр завжди діяв так, як підказувала йому совість. Мав багато планів та мрій. Завжди піклувався про оточуючих і чим міг – допомагав. Якщо можна так висловитися, це найсвітліша та найсвятіша людина, яка зустрічалася на моєму шляху», – сказав про полеглого воїна його брат Дмитро Лінкін.

У Олександра Лінкіна залишилися мама і брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1281 мирного жителя Донеччини, поранили ще 2799. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!