портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 29 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Дворічна Оленка Кісіль жила із родиною в місті Лиман. 24 травня маленька Оленка разом з родиною переховувалася від російських обстрілів у погребі на власному подвір'ї. Дві ракети впали поблизу - Оленка, її мама Вікторія, брат Олександр, сестри Людмила та Катерина, бабуся Олена, дідусь Анатолій загинули на місці. Того дня вижив лише батько дитини Євген - він поїхав заряджати телефон. Однак через кілька місяців, у вересні, Євген поїхав за дровами у ліс та підірвався на міні.

Маленька Оленка була дуже активною дівчинкою. З усією родиною любила їздити на Блакитні озера. Батько Євген багато фотографував дівчинку, знімав із нею відео. На світлинах Олена завжди усміхнена, на відео – танцює, співає. Дівчинка була маленькою модницею – любила приміряти мамині сукні та взуття на підборах. Любила дивитись мультики та слухати казки на ніч. 12 жовтня Олені мало б виповнитись три роки…

«Вона вже говорила реченнями. Трішки соромилась чужих людей, а серед своїх гралася без проблем. Ми частенько ходили один до одного в гості, де Олена гралась разом з моїми дітьми», – розповіла тітка Христина.

Дівчинку дуже любили бабуся Олена, на честь якої її й назвали, та дідусь Анатолій. Батьки теж не могли натішитись нею.

У маленької Оленки залишилися сестра від першого шлюбу тата Діана, тітки Христина й Інна.

З 24 лютого росіяни вбили 1115 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2491. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!