портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 29 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

27 березня 2022 року в Маріуполі загинула 48-річна Наталія Шувалова та її чоловік Сергій. Подружжя вбив снайпер на перехресті поблизу басейну «Нептун».

Разом із чоловіком Сергієм та сином Дмитром Наталія жила в приватному будинку в Кальміуському районі Маріуполя. 27 березня 2022 року подружжя на мотоциклі поїхало по гуманітарну допомогу. Того дня в цей район зайшли російські військові.

Повертаючись додому, Наталія та Сергій зупинилися на перехресті, поблизу басейну «Нептун». Свідки розповіли, що подружжя вбив снайпер. Наталію та Сергія поховали біля світлофора на дорозі. Їхній 17-річний син Дмитро мав дитячий церебральний параліч. Він залишився сам і помер від голоду та через ненадання медичної допомоги.

Наталія Шувалова народилася та мешкала в Маріуполі. Працювала медсестрою в хірургічному відділенні лікарні №4. 

«Вона була позитивною та доброю. Захоплювалася садівництвом. Вирощувала квіти. Любила шити та загалом рукоділля. Виготовляла вироби із клаптиків тканини, з дерева. Вони з чоловіком завжди дуже підтримували одне одного», – розповіла сестра чоловіка загиблої, Наталія.

У липні 2022 року подружжя перепоховали на Старокримському цвинтарі. 

У Наталії Шувалової залишилися сестра чоловіка та племінники.

З 24 лютого росіяни вбили 1753 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4276. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!