портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 30 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший сержант Анатолій Стефутін загинув 21 липня 2022 року у бою поблизу села Спірне на Донеччині. 

Йому був 41 рік.

Анатолій родом з Донецька. Там мав свій бізнес – майстерню багетів. У 2014-му, коли до міста прийшли російські окупанти, він залишив усе та переїхав з родиною до Бучі на Київщину. Заново відбудував підприємство, яке вийшло на міжнародний ринок.

Однак повномасштабне вторгнення російських окупантів знову змусило родину Стефутінів рятуватися від війни. Анатолій вивіз рідних, а сам повернуся захищати Україну. Він приєднався до лав 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади та вирушив у гарячі точки рідної Донеччини.

У липні 2022 року встиг на кілька днів приїхати до рідних, а за тиждень загинув.

«За що б він не брався, все було на вищому рівні і високої якості. Великий трудоголік, дуже любив свою справу, вдалося все з нового місця, з чистого аркуша. Любив людей, любив працю, родину», – розповів на прощанні з Анатолієм його друг, Денис Яковенко.

 «Він завжди хотів щось робити, не міг сидіти день відпочивати. Важко на позиціях, треба деякий час перепочити, він приїжджав і мився, прався і назад на позиції хотів. Захоплююся цим військовослужбовцем», – розповів журналістам побратим захисника, Олександр Кім.

Поховали Анатолія Стефутіна у Бучі. У нього залишилися мама, дружина і донька.

З 24 лютого росіяни вбили 1335 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2930. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!