портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 30 липня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Олена Бихова померла 3 липня 2020 року на очах своєї сусідки Марії внаслідок обстрілу російськими військами околиць Торецька. 

«Це було о пів на шосту. Чую – як бахнуло! І вийшла на веранду. І думаю: не запалили? Воно ж вдарило. «Маня! Маня!» – о Боже, хто мене кличе? Виходжу. Вона: «Маня!». І впала ось там. Вона каже: «Я сидітиму», – вона сиділа. Я тобі зараз швидку, зараз все», – розповіла жінка. За словами сусідки, до Бихової викликали медсестру, але та нічого не змогла зробити.

Із сусідкою Марією Олена Бихова товаришували десятки років. Обидві працювали доярками.  «Вона працювала дояркою 32 роки. Це я пам'ятаю. Я 26 років відпрацювала дояркою, вона 32. Їй був 81 рік, вона 40-го року народження», – розповіла пані Марія.

Останніми роками до Олени приїжджали волонтери гуманітарної місії Проліска – допомагали по господарству та передавали ліки. Вони ж встановили табличку в пам’ять про загиблу. 

З 24 лютого росіяни вбили 662 мирних жителя Донеччини, поранили ще 1711. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!